Selected:

Praktický průvodce GDPR 2018 2. vydání

17.37

Praktický průvodce GDPR 2018 2. vydání

17.37

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) Jde o komplexnější právní předpis, než byl zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, a přináší nové povinnosti a instituty a také propracovanější systém práv subjektů údajů, což klade na jeho adresáty (tj. všechny subjekty zpracovávající osobní údaje) nepoměrně vyšší nároky na jeho znalost a pochopení. Proto si tato publikace klade za cíl všem zainteresovaným subjektům srozumitelnou cestou přiblížit Obecné nařízení a tím jim napomoci orientovat v dané právní úpravě. Blíže ke struktuře a obsahu knihy Dobré orientaci čtenáře v problematice GDPR má napomoci nejen výkladová část k Obecnému nařízení, která tvoří jádro publikace a jež postupně provází čtenáře v jednotlivých kapitolách všemi aspekty jak Obecného nařízení, tak i některými souvisejícími otázkami, jako je zpracování rodného čísla nebo kopie a čísla občanského průkazu v pracovněprávních vztazích a další, ale i praktická část publikace, která obsahuje dvě samostatné kapitoly týkající se pravidel šíření obchodních sdělení a provozování kamerových systémů za účinnosti Obecného nařízení. Praktická část publikace dále obsahuje seznam anglických zkratek a pojmů, které jsou v oblasti zpracování osobních údajů používány. Pro vyšší komfort a lepší zužitkování nabytých poznatků z knihy je v jednotlivých kapitolách a podkapitolách zařazen výčet článků a recitálů, které se řešené problematiky týkají. Jelikož publikace obsahuje i kompletní text Obecného nařízení, může si čtenář ihned související články a recitály jednoduše dohledat a zasadit nabyté znalosti do kontextu znění Obecného nařízení. Koho se Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) dotkne? Publikace je určena pro všechny, kdo působí v oblasti ochrany osobních údajů, jako jsou pověřenci pro ochranu osobních údajů, jednatelé, zástupci správce nebo zpracovatele, osoby zodpovědné za dodržování podmínek zpracování osobních údajů (vedoucí pracovníci, personalisté, mzdové účetní apod.), studenti atd.

Katalógové číslo: 9788075541529 Kategórie: , , ,
Close Menu
×

Cart